Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Szöveges leírás

Mire lesz szükséged? 

  • cellux, ragasztó
  • nedves törlőkendő (például alkoholmentes, hipoallergén baba törlőkendő),
  • kemény felület (például parketta, asztal, könyv stb.),
  • tappancslenyomat készlet, azaz festékmentes törlőkendő + speciális papírlap,
  • csapvíz hőmérsékletű szappanos és tiszta víz, szivacs, törülköző (a tappancs letörléséhez).

Jó tanács

Tudd, hogy a festékmentes kendő maximum 20 másodpercig használható, utána gyorsan kiszárad és nem lesz éles a lenyomat. Ezért mindent gondosan készíts elő és csak akkor bontsd ki a tasakot, amikor készen állsz a használatára, valamint a kutyád is nyugodt állapotban van.  

A tappancslenyomat készítés menete (lásd videóbemutató)

1. Győződj meg arról, hogy a tappancs, amiről a lenyomatot szeretnéd készíteni tiszta és száraz, valamint nincs rajta homok, szőrszál, szennyeződés. Sebes tappancsról ne készíts mintát, várd meg, amíg meggyógyul. Ügyelj arra is, hogy ne legyen hosszú a szőr a lábujjak között, mert ha az rálóg a tappancsra, nem lesz szép a mintavétel eredménye.

2. Helyezz egy keménytáblás könyvet az állat méretétől függően egy kemény felületre, például padlóra vagy asztalra. Ezután tedd rá a borítóra a speciális papírlapot úgy, hogy a lenyomatszám felül legyen. Ez azért fontos, mert ha a másik oldalon próbálod meg elkészíteni a lenyomatot, semmi nem fog látszani. Ha ez mégis megtörténne, semmi gond, azonnal fordítsd meg a lapot és úgy próbáld meg. (Tipp: ha cellux segítségevel óvatosan ráragasztod a felületre a lapot, akkor nem fog lenyomatkészítés közben elmozdulni.) 

A papírlapot még azelőtt helyezd rá a kemény felületre, mielőtt kibontod a festékmentes törlőkendőt, mert ha azt megfogod, majd utána a lapot, a te ujjlenyomatod is rajta lesz.

3. Töröld meg a tappancsot nedves törlőkendővel, például alkoholmentes, hipoallergén baba törlőkendővel, hogy biztosan tiszta legyen.

4. Vedd ki a speciális kendőt a csomagolásából, hajtsd szét, és alaposan töröld át vele a tappancsot. Kicsit száraznak fogod érezni a kendőt, de ez így normális, nem kell benedvesítened. (A szemedbe ne nyúlj véletlenül sem. Ha előfordul, mosd ki alaposan tiszta vízzel. Irritáció esetén keress fel szakembert.)

5. Ezután fogd meg kedvenced lábának alsó részét és óvatosan, de határozottan nyomd rá a papírlapra, ügyelve arra, hogy a tappancs minden része rányomódjon (a saroktól a lábujjakig). Tartsd ott néhány másodpercig, majd egyetlen mozdulattal emeld fel a lapról. A tappancslenyomat pár másodperc alatt jól látható lesz.

(Vigyázz! A tappancslenyomat szétkenődik, ha a kedvenced közben elmozdítja a lábát. Ezenkívül az sem jó, ha túl erősen nyomod a lapra a tappancsot, hiszen akkor nem csak foltos lesz, hanem túl sötét is és így kevesebb részlet látszik majd belőle.) 

6. Javasoljuk, készíts minél több lenyomatot, hogy tudjál miből választani és majd a lehető legszebb kerülhessen rá az ékszeredre. Minden mintavétel előtt töröld át ismét a tappancsot a festékmentes törlőkendővel, majd nyomd rá a papírlapon egy üres részre.

Megfelelő Nem használható Nem használható
 

7. Miután a lenyomatok elkészültek, azonnal mosd le alaposan a tappancsot szappanos, majd tiszta vízzel. Ezután törülközővel szárítsd meg. A festékmentes törlőkendő teljesen biztonságos, de azért a használat után mindenképpen javasolt lemosni a tappancsról, valamint a kezeidről! (A kendőt használat után dobd ki.)

8. Válaszd ki, hogy melyik lenyomat tetszik a legjobban és tegyél alá egy pipát. Ha név gravírozást is kértél, a kedvenced nevét is írd oda. (Előfordulhat, hogy nehéz jó lenyomatot készíteni, de ha gyorsan csinálod és ráadásul segítséged is van hozzá, akár 6 darabot is tudsz készíteni.)

9. Fotózd le vagy szkenneld be a kész lenyomatot a lehető legjobb felbontásban úgy, hogy a lenyomatszám (például TP0001) is jól látsszon, majd küldd el az info@tappancsekszer.hu címre a rendelés visszaigazolásakor kapott rendelési szám megadásával. (Ha egyik lehetőség sem áll rendelkezésedre, jelezd e-mailben és megbeszéljük a további lépéseket.)

Mi történik ezután? 

Az általad kiválasztott lenyomatot megtisztítjuk, készítünk róla egy tervet, amit e-mailben visszaküldünk neked. Az írásos jóváhagyásod után fogunk csak hozzá az ékszer elkészítéséhez.

Az elfogadott lenyomatot megőrizzük és, ha a későbbiekben újra szeretnél rendelni ugyanazzal a mintával, akkor ezt fogjuk felhasználni. Ezért érdemes elmentened a papíron található lenyomatkészlet számát (például TP0001), mert az újabb rendelésnél erre is szükség lesz.

Az ékszer elkészítése egyediségéből adódóan időigényes. A terv elfogadása után, ha a nemesacél verziót választottad, akkor 2-3, amennyiben pedig az ezüstöt kérted 3-4 héten belül kapod kézhez rendelésedet.

Köszönjük, hogy a Pawfinity tappancsos egyedi ékszert választottad!

Bestseller
Különleges ajánlat
Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig első kézből értesülhess legújabb termékeinkről, akcióinkról!